Helmi ja simpukat

maanantaina, marraskuuta 06, 2006

Talvi tuli (kaikkien mielestä)


Eipä tarvinnut talvea odotellakaan kovin kauaa, koska sieltähän se tuli käsi kädessä marraskuun kanssa. Taisi olla "yläkerran herra" vitsikkäällä tuulella, kun ensilumi satoi ainakin tänne pääkaupunkiseudulle Pyryn päivänä=).

Helmistä lumi on aivan ihmeellistä ja kummallista: siihen on pitänyt tutustua paljain käsin, suulla, nenällä, maassa kierien ja talvikengillä tassutellen. Myös talven hauskin leikki on löytynyt, nimittäin mäenlasku sekä ylipäätään pulkassa istuminen. Ja tietysti jonkun pitää vetää pulkkaa eteenpäin, eihän sitä kukaan paikallaan olevassa pulkassa halua istua.

Viime viikonvaihteen vietimme koko perhe Keski-Suomessa, jossa lumen lisäksi oli melkoiset pakkaskelit. Sunnuntaiaamuna pakkasta oli noin parikymmentä astetta ja vielä ulkoilemaankin lähtiessä noin viisitoista. Tulipa sitten testattua neidin talvivarustuskin, tosin su-aamun ulkoilu jäi aika lyhyeksi, koska pikkurinsessa sai valtavan raivarin, kun ei saanut istua enää pulkassa (vanhemmat käskivät kävelemään, ettei tulisi liian kylmä). No kyllähän tytteli sitten sisällä rauhoittui, varsinkin kun Hannu-"setä" (11v.) oli leikittämässä.

Tänään lunta on tullut hurjasti lisää ja parvekkeemmekin alkaa olla lumen peitossa. Talitintit ovat löytäneet myös parvekkeemme ja se, jos mikä on Helmistä kivaa: voi seurata lintujen puuhia ikkunan takaa ja hihkua "tiit-tiit". Harmi, ettei oikein voi laittaa lintulautaa, olisi varma "luontofilmi" ikkunan takana ja näkisi varmaan monia lajeja ihan läheltä.

1 Comments:

  • At 10:47 ip., Anonymous Anonyymi said…

    Kävimme Helmin sivuilla.
    Kiitos "vaarin"päivän soitosta Helmille.
    Harmi, kun keskustelu Helmin kanssa jäi kesken. Olin työntouhussa ja vielä "hankalassa" paikassa.
    Yritimme soitella kyllä uudelleen ja terveisiä Honkolan Iso-mummilta ja Iso-vaarilta Ränssin Kievarissa käynnin jälkeen, olihan muuten hyvät tarjoilut.
    Siellä oli myös pikku poneja ym. muita eläimiä mutta kuvat jäi ottamatta. Seuraava retkikohde ? , ei ole edes kaukana täältä Hannun ja Helenin kotoa. Helmi -"malli" valkoisessa kaulahuivissa on valloittava näky.
    Huomasitteko, kun uusi mallikoulun voittaja löytyi Hietamalta, Salmisen Paulan ja Auvon Sanni.
    Terveiset Risto-vaarilta sekä Heleniltä ja Hannulta
    ps.
    Niko-kokki leipoi Honkolaan isänpäivä-kuivakakun mutta sekin jäi kuvaamatta.

     

Lähetä kommentti

<< Home