Helmi ja simpukat

tiistaina, marraskuuta 21, 2006

Isänpäivä

Tämän päivityksen piti ilmestyä jo aikoja sitten, mutta se hävisi johonkin bittiavaruuteen. Eli nyt lyhyt versio uudelleen.

Isänpäivää juhlittiin aamusta alkaen, Helmi antoi ensimmäisen lahjansa iskälle (ja äidille) nukkumalla puoli yhdeksään saakka. Tämän jälkeen neiti herätteli iskää varovasti ja äiti kantoi lahjat sekä Helmin taiteleman kortin sänkyyn.

Lahjaksi isi sai pyjamahousut ja 2 paitaa sekä Pienen Majakirjan (jossa on mm. 8 erilaisen majan rakennusohjeet). Lahjat olivat mieluisia ja erityisesti kirja sai kehuja.

Aamupala tarjoiltiin (sotkun välttämiseksi) ihan ruokapöydässä ja kaikenlaisia herkkuja olikin katettu tarjolle: vuohenjuustoquicheä, tuoretta leipää, hyvää kahvia ja leivoksia. Helmi jatkoi hyväntuulisena myös aamiaisella ja koko aamupäivän, mutta päiväunet eivät neitiä kiinnostaneet lainkaan. Joten turhauttavan nukutusoperaation jälkeen päätimme, ettei kai niitä unia tarvita. Tämä tosin tarkoitti aikamoista iltakiukkua, mutta onneksi siitäkin sitten lopulta selvittiin.

Isänpäivälounaan nautimme ravintola Nuevossa isommalla porukalla, sillä myös Heikki-pappa, Helmin enot ja täti olivat meidän perheen lisäksi paikalla. Ravintolareissu sujui todella hyvin ja myös ravintola ansaitsee ison plussan perheen pienimpien huomioimisesta.

Helmi sai oman annoksen: herkullista kasvispaellaa (samaa kuin äitikin), lisäksi ruuan ajoitus osui nappiin siten, että kaikki saivat syödä rauhassa ja Helmillä riitti puuhaa. Ruokailu sujui neidiltä todella mallikkaasti, sillä hän söi itse haarukalla koko annoksen. Sen lisäksi neiti mutusteli leipää, joi pillillä omenamehua ja sai jälkkäriksi jäätelöpallon. Paras yllätys tuli laskun mukana: Helmin ruuat olivat ilmaisia! Näin pitäisikin kyllä olla, varsinkin jos ravintola haluaa tehdä hienon eleen lapsiperheiden suuntaan...