Helmi ja simpukat

torstaina, huhtikuuta 05, 2007

Ainahan se on mielessä...Loma.



Blogin päivitys on jälleen vähän jäänyt, mutta yritämme saada aikaiseksi muutamia merkintöjä tässä lähiaikoina.

Kuten blogin otsikko viittaa, niin olemme tosiaankin varanneet (ja myös maksaneet!) lomamatkan Kreetalle. Tarkemmin ottaen Hanian lähelle Plataniakseen. Lähtö on 26.4. klo 6.10 ja takaisin palaamme 3.5. Eli kokeilemme vapun viettoa tällä kertaa kreikkalaisessa ympäristössä (me vanhemmathan olemme useasti viettäneet vapun Tartossa...). Emme odota mitään superrantakelejä, mutta todennäköisesti sää on kuitenkin Suomen vappua lämpimämpi. Keskilämpötila on noin 20-24 astettta ja merivesi noin 18. Eli sellainen normaali suomalainen kesäilma...

Helmi on osallistunut matkajärjestelyihin ihan antaumuksella, kuten oheisesta kuvasta voi nähdä, matkaesitteet tuli luettua ja plarattua moneen kertaan ja maininta lentokoneeseen pääsystä on aiheuttanut riemastusta.
"Hemmi lentää lenkokoneella, kookeella!"
Ihan ensimmäinen lentomatka tämä ei ole, sillä olimme Helmin kanssa Madridissa viime vuoden maaliskuussa. Helmi oli silloin noin 9kk, joten eipä neiti sitä matkaa muista. Eli tämänkertainen matka ja erityisesti lentäminen tuntuu Helmistä varmasti jännältä ja uudelta kokemukselta. Samoin kuin vanhemmistakin, jotka jännäävät erityisesti sitä, miten vilkas touhottajamme jaksaa 4 tunnin lennon, varsinkin kun välissä pitäisi istua isin tai äidin sylissäkin. Olisikin hyvä, jos koneessa olisi sen verran tilaa, että Helmi saisi oman paikan (lomalennoilla aikamoista toiveajattelua...).

Muutamia hankintojakin on matkaa varten tehty, hellehattu ja muutama t-paita löytyi alennusmyynnistä ja äitikin löysi kivan pellavamekon. Sen lisäksi pitäisi ostaa ainakin uimatossut ja uikkarit Helmille. Ja tietty aurinkorasvaa, matkalääkkeet jne. Helmi tosin sai matkaa varten jo rokotteenkin viime viikolla, kun Tarja-terkkari pisti neitiin Havrix-piikin. Urheasti Helmi kesti sen, eikä itku kestänyt edes minuuttia. Samalla pikkuvilperimme myös punnittiin ja mitattiin, joten tässä uudet mahtavat mitat:
89,5 cm ja 13,5kg !

Eli jos lähitulevaisuudessa ostatte Helmille vaatteita, niin koon pitää ehdottamasti olla 92cm, mieluummin jopa 98cm. Lisäksi pikkuneidin jalatkin ovat kasvaneet hurjasti ja nykyään käytetään 25-26 kokoisia kenkiä.