Helmi ja simpukat

lauantaina, huhtikuuta 21, 2007

Kipeänä (taas)

Helmi on jälleen, ikävä kyllä, kipeänä. Sairastelu alkoi ti-ke välisenä yönä flunssana ja viime yönä Helmi sai voimakkaita yskäkohtauksia ja kärsi jopa hengenahdistuksesta. Soitimme yöllä terveyspalvelujen neuvontanumeroon, josta sanottiin, ettei tarvitse lähteä päivystykseen, jos yskäkohtaus ei kestä yli 15 min tai eikä huulet ala sinertämään. Vähän silti epäilytti, niin kamalan kuuloista Helmin yskiminen oli, mutta päätimme kuitenkin jäädä yöksi kotiin ja lähteä vasta aamulla lääkäriin. Varasimmekin ajan jo yöllä netin kautta (kyllä toi nettiajanvaraus on tosi kätevä=)).

Aamulla oli kyllä aika kurja olo koko perheellä, kun koko yö oli heräilty tunnin parin välein yskimiseen. Onneksi meillä oli kotona Ventoline-nimistä (astma)lääkettä, joka paransi Helmin oloa edes vähän. Aamulla Helmi oli selkeästi väsyneempi kuin normaalisti, mutta yllättäen silti oma iloinen itsensä. Kävimme lääkärissä, jossa lääkärisetä totesi, että Helmillä on kurkunpääntulehdus. Ei onneksi löytynyt muuta "vikaa", kuten korvatulehdusta yms.

Ikävä kyllä kurkunpääntulehdukseen ei ole oikein muuta hoitoa kuin lepäily, höyryhengitys ja jo mainittu Ventoline. Eli luvassa voi olla vielä useita yskäisiä öitä ja harmittavaa kyllä ei voi myöskään tietää paraneeko neiti ennen matkan alkua=(. Lääkäri sanoi, ettei tämä tauti sinällään estä lentämistä, joten ei käskenyt perua matkaa vaan jopa uskoi, että "lämpimät kelit" parantavat viimeistään pikkupotilaan.