Helmi ja simpukat

tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Syksy alkoi sairastelulla

Helmi on aloittanut syksyn sairastelemalla. Ensin tuli kunnon flunssa syyskuun ekana viikonloppuna ja se kesti noin viikon verran. Nuhaa, yskää ja vähän kuumettakin, mutta yleisesti ottaen Helmi oli kuitenkin aika pirteä ja iloinen. Sitten oltiin onneksi muutama päivä terveenä, kunnes ke-to (13.-14.9.)välisenä yönä Helmi heräili vähän väliä itkuisena eikä rauhoittunut edes tissille. Aamulla huuto jatkui ja huolestunut äippä varasi lääkäriajan. Kävimme Lastenlääkäriasema Pikkujätissä, jossa mukava lääkärisetä totesi, että korvatulehdushan se pikkuneitiä vaivaa. 7 päivän antibioottikuuri, gefiluskapseleita ja lepoa annettiin hoidoksi. Aluksi lääkkeen otto ei ollut Helmistä kivaa, mutta nyt hän sanoo jo nam nam ruiskun nähdessään.

Neidin vointi kohentui 4 sairastelupäivän jälkeen niin hyvin, että eilen ja tänään on kyllä ollut melkoinen meno päällä. Huushollikin on sitten sen näköinen, että pienimuotoinen hurrikaani olisi käynyt kylässä. Helmille tuntuu olevan suurinta huvia kuljettaa omia lelujaan, vaatteita, sanomalehtiä, kirjoja, kenkiä ja hiekkaleluja ympäri kämppää ja vielä hauskempaa on tietysti katsella niitä keräävää äitiä.

Sairastelusta huolimatta Helmin sanavarasto ja taidot kehittyvät hurjaa vauhtia. Helmi-Suomi-sanakirja osa 2 julkaistaan pian ja ehkäpä saadaan videopätkiäkin liitettyä blogiin.