Helmi ja simpukat

maanantaina, syyskuuta 18, 2006

Ihahhaa, Helmi ratsastaa


Helmi on ihastunut hevosiin aivan valtavasti. Neiti on kutsuu niitä nimellä ihhaa tai ihaa ja hytkyy samalla. Hän siis tunnistaa hepat kirjoista, lehdistä, telkkarista ja tietty livenä. Lisäksi kaikki tuolit, lattialla rullalla oleva matto, iskä, äiti, tyynyt ja keinut kelpaavat hevosiksi, kun Helmille tulee tarve ratsastaa...

Lisäksi neiti osaa ilmaista haluavansa esim.keinuhevosen selkään sanomalla "mennään ihhaa", eli Helmin yksi ensimmäisistä lauseistakin liittyy hevosiin, mikä tietysti lämmittää heppahullun äidin mieltä. Koska "korvikehevosten" etsiminen näyttää lisääntyvän päivä päivältä, ovat vanhemmat harkinneet jonkinmoisen keinuhevosen hommaamista. Joten rakkaat isovanhemmat, jos tiedätte, että joku vanha heppa lojuu jossain nurkissa, niin kertokaapa ihmeessä meille, niin saadaan Helmille ratsu alle!














Yllä olevissa kuvissa Helmi ratsastaa puuhevosella Tuomarinkylän ratsastuskoulun pihassa, jossa kävimme heinäkuun lopussa. Helmi oli hevosista ja poneista niin innoissaan, että sai kamalan kiukkukohtauksen, kun meidän piti lähteä pois. Onneksi näimme hevosia myös Haltialan kotieläintilalla, jonne suuntasimme Tuomarinkylän jälkeen. Kuten kuvasta näkyy, kiinnostus tuntui olevan molemminpuolista=).