Helmi ja simpukat

sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2008

Helmin 3-vuotissynttärit!










Niin se aika kuluu ja meidänkin tyttömme on jo kolme vuotta vanha. Aika täsmälleen tähän aikaan kolme vuotta sitten(vähän vajaa klo 21)synnytyssalissa punnersin pikkuista(nooh, ei niin kovin pientä)vauvaa ulos tähän maailmaan ja sieltä se sitten ihana tyttömme putkahti klo 21.10. Ja jotenkin sen hetken sekä vauva-ajan muistaa niin elävästi, ettei meinaa millään uskoa, että tänään juhlittiin jo 3-vuotissynttäreitä.

Juhlinta alkoi itse asiassa jo viime viikonloppuna Juho-isin luona, jossa Helmin sanojen mukaan oli "prinsessa-synttärit" ja "prinsessakakku". Ohessa pari kuvaa niistä juhlista, joissa vieraina oli lauantaina Elviira ja poppoo sekä Leila-mummi ja Kari. Sunnuntaina kylässä kävivät Risto-vaarin "porukka". Lahjaksi neiti sai mm.kävelevän barbi-hevosen, vaatteita, "koirakännykän" ja Hello Kitty-kassin.

Tänään virallisena syntymäpäivänä Helmi sai ensimmäiset lahjat aamulla heti herättyään. Elina-äiti onnitteli pikkuneiti laulun ja Ariel-aiheisten lahjojen kera ja Juho-isi soitti vielä Norjasta työreissulta aamupäivällä onnittelut. Onnitteluita tuli myös tekstareina sekä muutamia postikortteja pikkulahjoineen oli tullut jo perjantaina postin mukana.

Päivä oli ilmeisesti niin jännittävä, että päiväunet eivät Helmille maistuneet lainkaan ja merenneito-asua pidettiin jo monta tuntia ennen juhlia päällä. Helmin toiveen mukaan juhlat järjestettiin merenneito-teemalla. Olimme askarrelleet yhdessä kaikenlaista, kaivelleet simpukoita äidin "kokoelmista" ja mummukin oli löytänyt hienoja koristeita. Kaiken kruunasi neidin (kirpputorilta löytynyt) merenneito-asu ja kruunu sekä tietysti äidin tekemä Ariel-kakku.

Juhlat pidettiin läheisen leikkipuiston "kerhotiloissa", jossa riitti tilaa 8 lapsen ja 14 aikuisen ja yhden 1-vuotiaan temmeltää...Tarjottavaakin riitti, olisi voinut enemmänkin suita herkkuja napsimassa. Lapsille oli katettu oma pöytä, johon Helmi halusi kaikille omat paikat ja tietysti siis nimikortit. Lasten herkuttelu sujui yllättävän hyvin, eikä kenenkään vaatteet olleet mehussa tai kakussa=). Tosin meidän pikkuneidille ei kovin moni tarjottava maistunut, koska oli niin paljon kaikkea muuta jännittävää.

Ariel-kakku keräsi ihastuneita huudahduksia kaikilta lapsilta ja Helmi totesi jo kotona: "teitkö sä ton ihan itse?" (hieman epäuskoisena) Tekijä itsekin tunnustaa, että oli lopputulokseen tyytyväinen, koska kakkujen väsääminen ei ole koskaan ollut mun bravuuri...

Juhlat sujuivat kivasti, lapsilla ja aikuisilla oli hauskaa. Lopuksi lapset saivat vielä etsiä Arielin kadottamaa kulta-aarretta ja löydettyään sen saivat vielä kotiinviemisiksi kultakolikoita (suklaata) ja merenneitohiekkamuotin. Helmi oli lopulta niin väsynyt, että kuunteli ihan rauhassa lahjaksi saamaansa Tuhkimo-äänisatua samalla kun muut lapset juoksentelivat ympäriinsä. Äänisadun lisäksi Helmi sai lahjaksi muun muassa värityskirjoja, Hello Kitty-hiekkaleluja, mummun maalaaman merenneitotaulun, Ariel-tarroja, kivan paidan ja korttipelin.

Päivänsankari ja hänen vanhempansa kiittävät kaikkia hienoista lahjoista, korteista ja viesteistä! Toivottavasti nämä kuvat välittävät tunnelmaa kaikille niillekin, jotka eivät juhlissa olleet...

2 Comments:

  • At 1:38 ip., Blogger Unknown said…

    Kivoja kuvia, äiteen leipoma kakkukin on mahtava ;-) Terkut täältä lahden toiselta puolelta ja halit teille sinne molemmille!

     
  • At 5:04 ip., Anonymous Anonyymi said…

    Onnea Onnea kolme vuotiaalle söpöliinille.
    Ja kiitos postista osoitteesta länsi-Lappi.
    - A - ja - T -

     

Lähetä kommentti

<< Home