Helmi ja simpukat

torstaina, maaliskuuta 20, 2008

Hauskaa pääsiäistä! T:Helmi

maanantaina, maaliskuuta 10, 2008

Rytmimusiikkia ja roskisdyykkausta



Aamu alkoi tänään seuraavasti:
Helmi kömpi herättelemään äitiä, sanoi "noustaan jo" ja kun äiti vain mumisi jotain, että "on aika aikaista", niin neiti totesi "miks sä oot noin tööt?". Hyvin tokaistu, sillä olin kyllä suhteellisen väsynyt.

Kun lopulta aamupisun ja -pesun jälkeen pääsimme aamiaispöytään, niin Helmi meni ennen pöytään tuloa mankan luo ja sanoi: "laitetaan vähän rytmimusiikkia". Ja aivan itse laittoi U2:n cd:n sisään ja painoi vielä playtä. Sitten neiti kiipesi omaan tuoliinsa ja alkoi jammailla musiikin tahdissa ja totesi:"on hyvää jammailumusaa, äiti jammaile mun kaa!". Joten loppujen lopuksi aamumme alkoi mainiosti=).

Koska otsikko pitää sisällään toisenkin r-sanan, niin kerrotaanpa mitä olemme viime aikoina saaneet saaliiksi roskiskatoksestamme. Aiemmin löysimme hienon Marimekon lastenmukin ja yhden kannun, eilen löysimme aivan toimivan ja jopa ihan tyylikkään lampun. Löydön arvokkuutta lisää se, että olin juuri miettinyt, että makkariin tarvittais ns.lukulamppu tai joku jalkalamppu; ja kas siellähän se meitä odotti roskiksessa. Se miksi joku sen sinne oli heittänyt on arvoitus, mutta niinhän sitä sanotaan, että "toisen roska voi olla toisen aarre". Helmi tosin ensin pohti kovasti, voidaanko me ottaa se "kun se voi olla jonkun sedän (?)". Mutta kun vakuutin, että se ei ole enää kenenkään, kun se kerran on heitetty roskiin, niin Helmi totesi lopuksi "nyt mulla on oma lamppu."

Viime lauantaina kävimme myös kirppiksellä ja sieltäkin tarttui mukaan oivia löytöjä muutamalla eurolla ja jopa ilmaiseksi. Saaliksi tuli Helmille mm. Marimekon jokapoika-paita 3 euroa, kiva villaneule ja pipo yht.2 euroa, punaiset farkut 50 senttiä, leikkisilitysrauta 10 senttiä, pari pehmolelua ilmaiseksi ja nalle puh-mekko 50 senttiä. Joten noista ostoksista ei kukkaro juuri keventynyt ja kaupan päälle sai vielä hyvän mielen. (Ja pullaa ja mehuakin...)

torstaina, maaliskuuta 06, 2008

"Herätys täti!" ja muita sutkautuksia




Helmi alkaa rämpyttää bussimatkalla lastenvaunujen kiinnittämiseen tarkoitettavia koukkuja bussissa. Niistä tulee kova meteli ja äiti tietty kieltää jatkamasta.

Äiti: "Älä rämpytä niitä."
Helmi: "Mä vaan soitan, voinko soittaa jos myös laulan?"
Äiti: "Et, niistä tulee kova meteli."
Helmi alkaa kuitenkin laulella ja rämpyttää ja yhtäkkiä tokaisee: "Miks kaikki aikuiset on bussissa aina hiljaa?"
Äitiä naurattaa ja aiheesta keskustellaan hetken aikaa. Helmi on vähän aikaa rämpyttämättä, kunnes taas aloittaa rämpyttämisen ja hoilaa samalla "Herätys, Herätys täti!"
Äiti: "Mikäs juttu toi on?"
Helmi: "Sanoin herätys tädille, ei bussissa saa nukkua pitää mennä kotiin...äiti toi täti nukkuu!"
Ja toden totta lähellä istuva vanha täti nukkuu autuaan tietämättömänä Helmin herätysyrityksistä...

Jälleen istumme bussissa, Helmi näkee aika hyvin ulos ja yhtäkkiä tokaisee: "Mihin nää kaikki ihmiset on matkalla?"

Iltapalalla Helmi pikkuisen väsyneenä alkaa vitkastella syömisen kanssa, mihin äiti toteaa, että: "syöhän nyt reippaasti, niin päästään nukkumaan." Ja Helmi vastaa siihen: "joo, syön kun ehdin..."

Helmi ei meinaa illalla siirtyä omaan sänkyyn vaan julistaa painokkaasti: "haluan nukkua seepratyynyllä!" (eli isossa sängyssä äidin vieressä) Äiti taas sanoo: "olet iso tyttö ja voit aivan hyvin nukkua omassa sängyssä."
Johon Helmi nokkelasti vastaa: "iso tyttö voi nukkua hyvin aikuisten sängyssä!"
Ja mitäs siihen sitten vastaamaan...

Helmi pukee jalkaansa villasukkia ja toteaa: "Helen on langannut nää sukat."

Eräänä iltana kävellään kotiin jo pimeän tultua ja tähtiäkin näkyy taivaalla. Helmi pohtii katsellessaan taivaalle: "näkyy vain tähtiä, ei kuuta ollenkaan...Onkohan kuu jo nukkumassa?"